Gender free

Gender free

Έχουν περάσει 21 χρόνια από τότε που η Calvin Klein έκανε τη διαφορά λανσάροντας το CK One, το πρώτο επώνυμο άρωμα που απευθυνόταν επίσημα τόσο σε άντρες όσο και σε γυναίκες. Ακολούθησαν κι άλλα, λίγα, με τη μόδα του unisex αρώματος να εξαντλείται τελικά εκεί στις αρχές του 2000, αφού πολλά κορίτσια είχαν πρώτα ψεκάσει τα σώματά τους με τα Axe των έφηβων αγοριών τους.

Η είδηση ότι η Calvin Klein προσεχώς κυκλοφορεί το CK Two, «ένα αντισυμβατικό άρωμα με νότες γουασάμπι και υγρές πέτρες» έκανε πολλούς ν’ αναρωτηθούν σε ποιους απευθύνεται: σ’ εμάς ή σ’ εκείνες; Η απάντηση ήρθε από τους ίδιους τους δημιουργούς του: «Το CK Two δεν είναι unisex, ούτε καν «ουδέτερο, είναι gender-free», ένας χαρακτηρισμός που δεν αφήνει κανέναν έξω από το target group του.

Όλα δείχνουν πως τα αρώματα «χωρίς φύλο» είναι η επόμενη τάση του είδους, γι’ αυτό και κάποιες εταιρίες ομορφιάς έχουν ήδη προνοήσει. Αν λοιπόν η ιδέα ότι μπορεί να φοράς το ίδιο άρωμα με τη σύντροφό σου δε σε ενοχλεί, ρίξε μια ματιά στις παρακάτω πολύ καλές προτάσεις:

Orris & Sandalwood, Jo Malone

Ο αγαπημένος βρετανικός οίκος αρωματοποιίας πέτυχε το 2/2 αναμιγνύοντας την παραδοσιακά γυναικεία βιολέτα με το κλασικά ανδρικό σανδαλόξυλο. Το αποτέλεσμα δεν επιδέχεται ταμπέλες.

 

Santal 33, Le Labo

 

Αυτοί που κομπάζουν για το στυλ τους – από τον Justin Bieber μέχρι τηn περίφημη fashionista Alexa Chung – το καταναλώνουν με το κιλό. Ιδιαίτερο, εξαιρετικά ποιοτικό άρωμα, φτιαγμένο από κέδρο και σανδαλόξυλο, δε μυρίζει με προφανή τρόπο, δεν είναι βαρύ και αποπνέει αισθησιασμό.

 

07 Tanoke, Odin

Ανατολίτικο, έντονα ξυλώδες με αναζωογονητική μυρωδιά την οποία οφείλει στο κράμα ερυθρόδενδρου και γουαϊάκου, το οποίο «μαλακώνει» με τζίντζερ και νεράντζι. Άρωμα που εκπνέει εντυπωσιακά αργά.

 

Molecule 01, Escentric Molecules

Ένα μπουκάλι γεμάτο με περίεργη χημεία. Επιβεβαιώνοντας το όνομά του, το Molecule 01 είναι το μοναδικό εκεί έξω που βασίζεται αποκλειστικά σε ένα μόριο αρώματος, το λεγόμενο Iso E Super. Χαρακτηριστική μυρωδιά που γίνεται σήμα κατατεθέν εκείνου που τη φοράει. Ετοιμάσου ν’ απαντήσεις πολλές φορές «τι άρωμα φοράς».

 

Colonia, Acqua Di Parma

Θρυλικό, αγαπημένο υπέρκομψων ανθρώπων, όπως ο Cary Grant και η Audrey Hepburn, η Colonia παραμένει εδώ κι έναν ολόκληρο αιώνα το πιο διαχρονικό unisex άρωμα. Ζεστή αίσθηση από σικελιάνικο κίτρο, λεβάντα, κεχριμπάρι και musk.

 

Neroli Portofino, Tom Ford

Υπέροχη εμφάνιση και ενέργεια. Ο Tom Ford κατάφερε να φτιάξει ένα άρωμα που το φοράς στο καταχείμωνο και μυρίζεις σαν κοσμοπολίτης που λιάζεται στην παραλία του Παράτζι. Το ιδανικό αντίδοτο στη μουντίλα και το κρύο, που δεν κάνει διακρίσεις.