Κάθε πότε να ανανεώνετε το άρωμά σας

Κάθε πότε να ανανεώνετε το άρωμά σας

Βέβαια αυτό δεν είναι κάτι που ισχύει για όλα τα αρώματα. Άλλα διαρκούν περισσότερο και άλλα λιγότερο, ανάλογα με την ποσότητα αρωματικών ελαίων που περιέχουν, αλλά και το είδος τους.

Επίσης ρόλο για το πόσο θα διαρκέσει το άρωμα πάνω στην επιδερμίδα μας παίζουν και άλλοι παράγοντες:

- Σε λιπαρή επιδερμίδα διαρκεί περισσότερο από ότι σε μια ξηρή.
- Αν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο τότε θα πρέπει να το ανανεώσετε συντομότερα από όταν θα βρισκόσασταν σε κάποιο κλειστό χώρο.
- Το κάπνισμα, η κατανάλωση φαρμάκων και αλκοόλ συμβάλουν στη μείωση της διάρκειας των αρωμάτων.
- Άλλος ένας καθοριστικός παράγοντας είναι η περιβαλλοντική θερμοκρασία την περίοδο που φοράμε κάποιο άρωμα. Αν είναι ημέρα, έχει υψηλή θερμοκρασία και λίγη υγρασία, τότε σίγουρα θα έχει μικρότερη διάρκεια από κάποιο πιο κρύα ημέρα ή αν είναι νύχτα που η θερμοκρασία πέφτει.

Αυτό που μπορείτε να κάνετε για να είστε σίγουροι/ες ότι θα μυρίζετε όμορφα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, είναι να  φροντίσετε να έχετε μαζί σας σε μικρό μπουκαλάκι των 2-3 ml το άρωμά σας και να το ανανεώνετε κατά την  διάρκεια της ημέρας.

Μην ξεχνάτε όμως ότι μπορεί εσείς να μην μυρίζετε το άρωμά σας, ενώ οι γύρω σας να το μυρίζουν. Αυτό συμβαίνει γιατί η μύτη σας έχει συνηθίσει τη μυρωδιά του αρώματός σας και πλέον δεν την ξεχωρίζει. Γι’ αυτό πριν βάλετε επιπλέον ποσότητα αρώματος πάνω σας σιγουρευτείτε με κάποιο τρόπο ότι δεν συμβαίνει το παραπάνω.